19 de febrer del 2013

NÚVOLS DE PARAULES


Per si encara no coneixeu alguns programes per crear núvols de paraules, aquí us deixo els més coneguts i fàcils d'utilitzar. Trob que és una eina visual molt atractiva per resumir un text, una xerrada o una pluja d'idees i tenir així les paraules claus o més importants en un sol cop d'ull.

Veureu que cada programa té una particularitats diferents: es pot triar la font de lletra, incloure textos sencers o sols paraules, elegir el color de les paraules, fons o la forma; guardar la imatge, imprimir-la o compartir-la...

Animeu-vos a provar-ho, que veureu que són programes fàcils d'utilitzar (tot i que estan en anglès...) i donen un resultat molt xulo!
Ja em direu quin us ha agradat més!!!


WORDLE: Permet introduir text, paraules o enllaç URL (i fa una selecció de les paraules més repetides). Diferents combinacions de la font, colors i alineació del texte. Es pot imprimir la imatge o compartir-la, però no permet guarda-la.


ABCya:   Va dirigit als més petits (tot i que conté anuncis..). Es poden elegir algunes fonts, colors i alineació del text. El resultat es pot imprimir o desar.


TAGUL: Cal registre. Gratuit. Crea núvols interactius. Diferents opcions de disseny. Es pot guardar, imprimir o enllaçar la imatge. 



TAGXEDO: Ofereix moltes possibilitats i resultats molts visuals. Es poden fer núvols de diferents formes i colors. Es pot guardar, imprimir i enllaçar la image. 
http://www.tagxedo.com/
Aquí teniu un tutorial de TAGXEDO:


2 comentaris:

Caminem plegats ha dit...

feia dies que volia mirar això dels núvols de paraules que m'agrada molt , i mira per on em trobo aquí un recull genial !

Moltes gràcies!

Sonia ha dit...

Mira què bé!! La veritat és un recurs ben xulo! Gràcies a tu!