29 de març del 2011

CONTES PER TREBALLAR LA HIPERACTIVITAT I EL DÈFICIT ATENCIONAL

Gràcies a una mare, he descobert aquests quatre contes que ens poden ser molt útils per treballar la hiperactivitat i el dèficit atencional amb els infants. A més, tracten temes tant importants com són les emocions, sentiments que qualsevol fillet i filleta ens mostra dia a dia.
També poden servir-nos de recurs per treballar a tutoria amb tot l'alumnat, ja que TOTS els nostres alumnes necessesiten treballar l'eduació emocional. 
Què molt n'hem d'aprendre dels pares! Gràcies Nina.
Són de l'editorial CEPE. Us deix l'enllaç i el petit resum per si són del vostre interès.




"Mi mamá es verde, mi vecino naranja" ensenya  als infants la manera en què s'han de relacionar i tractar a les persones en funció de la confiança i familiaritat que tenen amb elles. 





"Elena y el camino azul", ajuda als infants a prendre consciència de com una mala decisió, en un moment determinat, ens pot coduir a un camí d'errors (el camí vermell), mentres que una bona decisió ens conduirà al camí acertat (el camí blau). La història proposa una estratègia per ajudar als fillets a canviar a temps d'actitud. 




"La Gymkhana de emociones" està especialment indicada per ajudar als fillets a posar-se en el lloc dels altres i aprendre alternatives per a solucionar petits conflictes amb els amics. 





 

"Preparándome para ir de cumpleaños" ajuda als fillets més impulsius a participar de les festes d'anys, evitant els conflictes que els durien al rebuig per part dels seus companys.