29 de setembre del 2011

LA RECTA NUMÈRICA

A més de practicar sumes i restes senzilles, aquí veureu com es representa en la recta numèrica.

Sumes

Restes

Trobat a:

27 de setembre del 2011

SÈRIE NUMÈRICA FINS EL 100

Aquí teniu una manera més entretinguda d'aprendre els números fins el 100. Has d'emplenar les caselles buides, però seguint les instruccions que et donen! 


14 de setembre del 2011

ACTIVITATS DEL JCLIC: INFANTIL I PRIMER CICLE DE PRIMÀRIA

Aquí trobareu un bon recull de jocs i activitats del JCLIC per als fillets i filletes d'educació infantil i primer cicle de primària. 


12 de setembre del 2011

PROTOCOLS DE DETECCIÓ I ACTUACIÓ EN LA DISLÈXIA


La Direcció General d'Innovació i Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació i Cultura de les Illes Balears, posa al nostre abast els protocols de detecció i actuació en dislèxia (PRODISLEX), oferts per DISFAM.

Aquests protocols han estat elaborats per un equip de professionals que treballa en l'àmbit de les dificultats específiques d'aprenentatge, amb la col·laboració de DISFAM i de la UIB, així com amb la supervisió de mestres i professionals dels serveis d'orientació educativa. 

Al portal de DISFAM hi podeu trobar tots aquests protocols en castellà (referents a totes les etapes educatives).
Són una molt bona eina per prevenir, detectar i actuar amb la dislèxia. 

Aquí us els deix en català els protocols d'educació infantil i primària i també els podeu trobar al portal d'Educació de les Illes Balears.
http://www.caib.es/sites/diversitat/ca/protocol_dislexia/



6 de setembre del 2011

AUTISME SENSE MITES

 Imatge de Santiago Ogazón

Des del blog EL SONIDO DE LA HIERBA AL CRECER ens animem a difondre una campanya de sensibilització referent a l'autisme.
 Imatge de Fátima Collado

L'autisme és una síndrome amb un espectre molt ampli, no una enfermetat. Afecta de forma diferent, així que no hi ha dues persones amb autisme iguals i per açò no es pot generalitzar. 
Moltes vegades s'utilitza el terme "autisme" associat a connotacions negatives perquè es parteix de mites i informacions falses.

Trobareu molta més informació a CONTRA LOS MITOS DEL AUTISMO.
"Las personas con autismo sí nos comunicamos, nos esforzamos a diario, sentimos y no somos ni indiferentes ni vivimos en nuestro mundo. Con o sin lenguaje, tenemos mucho que decir. Escúchanos y conócenos en lugar de difundir mitos o utilizar “autismo” para descalificar a otras personas"
Imatge de Fátima Collado

3 de setembre del 2011

MATERIALS MOLTS INTERESSANTS PER L'INICI DE CURS

N'Àngels Pons, una gran mestra, ens deixa al seu bloc, RACONS DE COLORS, un recull de materials per l'inici de curs. Està dirigit als cicles d'educació infantil i primer de primària.
Moltes gràcies Àngels per compartir aquesta feinada! 

MATERIAL INICI DE CURS

1 de setembre del 2011

ENS ORGANITZAM?

Començam un nou curs i ens hem d'organitzar una mica!!!. 
Aquí us deix els models que jo utilitzo per prendre notes de les entrevistes amb famílies, coordinacions i reunions, claustres i equip de suport.
Els adjunt en format per editar i així a dalt de cada document, hi podeu posar les vostres dades (nom, centre i curs escolar) o bé hi podeu afegir o llevar el que trobeu oportú.

Model entrevista famílies

Model claustres

Model coordinacions/reunions

Model equip de suport