27 de desembre de 2010

L'ABECEDARI CATALÀ

La idea de fer aquest abecedari la va tenir una mestra d'educació infantil i que va ser companya meua de feina, na Nina Capó.
L'objectiu era introduir la lletra lligada als alumnes de sisè d'EI (P5).
Es pot imprimir i aferrar els dos fulls per obtenir el tamany DIN-A3. Se'n pot donar un a cada fillet i filleta, que pintin els dibuixos i tendran així el seu propi abecedari a casa.
He intentat trobar imatges que corresponguin els sons tant en castellà com en català, i a la vegada, he introduït els diferents sons que pot tenir una mateixa lletra (com per exemple, arbre, amic; ós, ou...)  També el podeu editar i posar els dibuixos que trobeu més significatius per vosaltres.


Ah! La font de lletra que he emprat és la "escolar 1", per si no la teniu instal·lada al vostre ordinador, la podeu trobar a l'etiqueta "fonts de lletres".

Gràcies Nina per compartir-ho!Aquí vos deix també una plantilla buida de l'abecedari per si voleu que siguin els fillets i filletes que facin el seu propi dibuix de cada lletra. CLIC AQUÍ

2 comentaris:

Monica ha dit...

Moltes gràcies! M'he descarregat la plantilla!
Tal vegada podríem fer un projecte d'enviar-nos cartes una vegada coneguin totes les lletres? Jo sóc mestra de primer cicle aun centre de Mallorca, si hi estau interessats/des.
Salutacions,
Mònica

Sonia ha dit...

Gràcies Mònica!!! Estaria encantada de fer aquest projecte!! Aquest any estic donat suport a un grup de 6è d'EI (P5) així que ho podria comentar a la tutora! Ens deim coses! Salutacions i gràcies per deixar comentari!